Dječji pjevački zbor "SAMOBORČEK"

Samobor

O Zboru

Samoborčeki i Samoborček

 

DJEČJI PJEVAČKI ZBOR "SAMOBORČEK"

Samobor, Ise Velikanovića 12

 

Ukupno broji 20 – 30 članova – djeca predškolskog i školskog uzrasta.

Predsjednik zbora: gdin. Emilio Miletić

Tajnica i osnivač zbora: Marina Franjko, prof.

Umjetnička voditeljica: Jelena Zorko.

 

Dječji pjevački zbor "Samoborček" osnovan je kao udruga sredinom travnja 1998. Proteklih godina velik broj djece u dobi od 3 do 12 godina bilo je aktivnim članovima našeg zbora.

 

U dvorani Dječjeg vrtića "Grigor Vitez", Perkovčeva 88, Samobor, imamo dva puta tjedno probe, gdje naši mali pjevači uče pjevati, plesati, upoznavati različite instrumente, upoznavati svijet glazbe i pjevanja.

 

Imamo snimljena dva samostalna nosača zvuka - CD-a, pod nazivom "Čarobnjak" i "Maestro pingvin" te održana i dva samostalna koncerta. Naši istaknuti glazbenici Arsen Dedić i Zvonko Špišić svojim znanjem i iskustvom pomogli su nam u nastajanju i snimanju naših CD-a.

 

Nastupamo na gotovo svim priredbama koje se događaju u našem Samoboru: Samoborski fašnik, Sajam cvijeća, Proljetni sajam, Dani dječjih vrtića, Dani meda, Dan grada Samobora, Božić dolazi, Ususret Božiću - nastup uživo s tamburašima, Sveti Nikola - u organizaciji HVIDRE, različite humanitarne priredbe..., kao i izvan našeg grada: Karnevalfest u Pagu, Hrvatski dječji festival u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, Advent na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, Božićni sajam na Velesajmu, Majčin dan na Zrinjevcu, Svetonedeljski fašnik, Pozdrav proljeću - Kaptol centar, Green Gold – Sveti Nikola, Westgate – Dani beba....

 

Snimili smo i 10 spotova naših pjesmica koji se emitiraju na Dječjoj televiziji i na CMC televiziji.

Na priredbi pod nazivom "Radost u pjesmi" koja je održana 2008. godine osvojili smo drugo mjesto u kategoriji dječjih zborova Hrvatske.

 

jelenaJelena Zorko

- glazbeni pedagog
- umjetnička voditeljica Dječjeg zbora Samoborček

 

Glazbeno obrazovanje započela 1994. godine u Glazbenoj školi "Ferdo Livadić" u Samoboru. Nastavila je i srednju glazbenu školu sa glavnim instrumentom violinom. Zvanje glazbenik - violinist stekla je 2004. godine. Svirala je u mnogim orkestrima, ansamblima i KUD-ovima. Najviše uspjeha ostvarila je s KUD-om "Ivan Goran Kovačić", osvojivši Rektorovu nagradu 2008.godine, a godinu poslije, 2009., snimila je nosač zvuka koji je bio nominiran za nagradu Porin u kategoriji "Najbolji album folklorne glazbe".

 

Želju za rad s djecom osjetila je još kao dijete, u vrtičkoj dobi, a svoj san ostvarila je 2009. godine završivši Učiteljsku akademiju u Zagrebu sa zvanjem odgajatelj te još od studija radi u vrtiću.

2007.godine postala je umjetnički voditelj Dječjeg zbora "Samoborček".

 

OBAVIJESTI

 

Upisi i probe Dječjeg zbora "Samoborček" su svaki ponedjeljak i srijeda od 18 do 19 sati u Dječjem vrtiću "Grigor Vitez" Samobor, Perkovčeva 88. Svi ste dobro došli. VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!!!

 

 

 

 

Samoborčeki na Youtue-u


 

001.jpg002.jpg003.jpg004.jpg005.jpg006.jpg007.jpg008.jpg009.jpg010.jpg011.jpg012.jpg013.jpg014.jpg015.jpg016.jpg017.jpg018.jpg019.jpg020.jpg021.jpg